Tag vare på din sundhed også til søs

Danmark er et af verdens store søfartslande. Vi har en kæmpemæssig handelsflåde i forhold til landets størrelse og økonomi, og det betyder, at masser af mennesker har deres arbejde i en branche tilknyttet det såkaldte blå erhverv.

Hvis du er en af de mange, der har et arbejdsliv til søs på et af de store shippingskibe, vil du vide at det på et moderne skib godt kan blive til en magelig tilværelse. Alt er drevet af it og maskineri, og som officer kan meget af tiden gå ved skrivebordet – der er ikke så meget fysisk arbejde tilbage; det foregår mest i havnene.

Derfor er det vigtigt at passe på din sundhed, også til søs. Her er nogle ideer til, hvad du kan gøre.

Træn og plej din krop

Det er vigtigt at få fysisk træning i det daglige liv på et stort fragtskib. De fleste skibe har motionsrum, som du kan benytte, og her er der adgang til alle de maskiner, man også finder i et fitnesscenter på land. Men det kræver måske lidt ekstra overtalelse af én selv at komme i gang, når hverdagen foregår i skibets lukkede miljø. Slut dig sammen med nogle kolleger og dan en motionsgruppe, så I kan motivere hinanden og holde jer i gang.

På det personlige plan handler det også om at pleje kroppen og den personlige hygiejne på bedste vis. Også på et skib er der grund til at tage sig godt ud. Du kan blandt andet se, om du har misfarvede tænder, og om der i så fald kan gøres noget ved det. Mange lider af Misfarvede tænder, som kan skyldes mange ting, men der er heldigvis også meget at gøre ved dette problem. Firmaet GUM har således en mængde gode råd og konkrete produkter, der kan afhjælpe misfarvede tænder, og disse kan du også anvende ombord på et skib.

Stor søgning til det blå Danmark

Det er blevet populært at søge mod en uddannelse og karriere i det blå Danmark, som er en betegnelse for alle de jobs, der er knyttet til shipping og skibsfart. Der kommer blandt andet flere kvinder til faget, og det medfører nye krav til indretningen af arbejdspladserne til søs, så alle føler sig hjemme. Nogle vælger at dyrke en kunstinteresse til havs, og det er også en måde at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø på.

For nogle kvinder kan det være en udfordring at arbejde i et mandsdomineret erhverv som shipping, mens andre trives fint med det. Hvis du holder fokus på dit job og samtidig sørger for at holde din krop fysisk sund og dit sind trimmet, så har du alle muligheder for at skabe en fin karriere til søs.