Skal du arbejde til søs? Sådan føler du dig bedst hjemme

Danmark er en stolt shipping- og søfartsnation, og som sådan er det ikke overraskende, at rigtig mange danskere til dagligt arbejder til søs. For nogle spenderes langt det meste af året faktisk på færger og containerskibe, og det kan af åbenlyse årsager skabe et vist afsavn i det daglige. For når man befinder sig på et containerskib i det Indiske Ocean, så er der langt hjem til familien i Danmark. Så hvordan skaber man bedst en følelse af hjemlig hygge i sin kahyt, mens man er på havet? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Indret dig hjemligt og hyggeligt med uldtæpper, og gør afsavnet mindre

Masser af danskere arbejder til dagligt i søfarts- og shippingbranchen, og for dem består arbejdspladsen af kæmpe containerskibe eller færger. I dagligdagen har de mulighed for at fortrække sig til deres egen lille kahyt, hvor de ofte har private badeværelsesfaciliteter og lignende. Kahytten er som sådan deres eget lille hjem mens de er på havet. Hvis man som ansat i branchen til tider længes efter familien derhjemme, så kan man med fordel indrette kahytten med et hyggeligt uldtæppe eller lignende. Meget kan man sige om tæpper, men der er bare noget hjemligt og hyggeligt over dem. Uldtæpper fås efterhånden i et væld af farver og former, og det er blandt andet hos webshoppen trendcarpet.dk at de kan købes til gode priser.

Tag dine favoritfilm med dig

Langt de fleste ansatte i danske søfartsvirksomheder indkvarteres i ganske fine kahytter, mens de er til søs. Som sådan er forholdene fine, og de er ikke til at kimse af. Typisk har man som ansat adgang til både seng, badeværelse, tøjskab og lignende. Ofte har man også sit eget TV, så hvis man vil have noget af den hjemlige hygge med sig, kan man med fordel medbringe en DVD- eller Blu-ray-afspiller, samt naturligvis en god stak favoritfilm. Så kan man slappe af til en god film om aftenen, efter en hård dag på dækket. Det skaber en hjemlig og hyggelig atmosfære, og det gør det for langt de fleste lettere at komme igennem perioderne til søs, hvor man er langt hjemmefra.

Indret dig med billeder og plakater på væggene

Til sidst vil vi anbefale, at man indretter sig med billeder af familien på væggene. Så bliver ens kahyt pludselig endnu mere hjemlig, og man får nærmest en følelse af, at man hele tiden har familien med sig i det daglige. Også selv om man faktisk befinder sig adskillige tusind kilometer fra familien i Danmark. Tag også gerne et par plakater med dig i kufferten, så indretningen til søs bliver endnu mere personlig og hjemlig.