Kan man føle sig hjemme til søs?

Hvis man arbejder på et skib, kan det i dag være ensbetydende med, at man er hjemmefra rigtig længe. det gælder både, hvis man sejler med et af de store containerskibe, der fragter varer og gods mellem kontinenterne, og det gælder, hvis man sejler med en coaster, der sejler mere kystnært fra havn til havn.

På containerskibet er folk ofte hjemmefra i månedsvis. Det gælder også mange af de andre store, interkontinentale skibe, og en del af søfolkene er kvinder, der bevæger sig ind på dette område, de traditionelt har været styret af mænd. Måske stiller det nye krav til indretningen ombord?

Det er ikke sikkert, at indretningen af kahytten skal være anderledes, fordi den er beboet af en kvindelig matros, maskinmester eller styrmand. Men måske bliver der satset lidt mere på et indbydende miljø, hygge og hjemlig atmosfære, end hvis beboeren er en mand. Måske bliver køjen forsynet med en sengehimmel, som kan runde sovemiljøet af og gøre det hyggeligere. En sengehimmel kan fås i mange stilarter, materialer og designs, så det er muligt at finde en sengehimmel, der passer netop til det miljø, som der er ombord.

Er du selv i en situation, hvor du har brug for en sengehimmel, er det muligt at gå på opdagelse på netsiden BGA.dk, hvor man kan få en flot sengehimmel i høj kvalitet uanset ønskerne til pris, design og stof. Faktisk kan en sengehimmel bruges til at skabe netop den hjemlige stemning ombord, som du vil værdsætte.

Flere kvinder stiller nye krav til arbejdsmiljøet

Som i de fleste erhverv kommer der også inden for shipping flere kvinder til roret i disse år. Og med flere kvinder ombord vil der blive stillet nye krav til både indretning af fysiske forhold ombord på skibet og til det arbejdsmiljø, der hersker. Der har været flere sager i den senere tid, hvor kvindelige skibsmedarbejdere har berettet om, hvordan de har været udsat for både fysiske og psykiske overgreb ombord. Det er klart, at dette naturligvis er helt urimeligt og ikke på sin plads, så skibsbranchen skal i den kommende tid arbejde seriøst med at skabe optimale forhold ombord for alle medarbejdere.