Verden er skabt til søtransport

Med mere end 70 % af jordoverfladen dækket af vand, så giver søtransport rigtig god mening. Selv i vores moderne verden med fly og lastbiler er skibe en rigtig smart måde at få stort som småt hele verden over, og de helt store transportskibe fyldt med containere sejler fortsat på verdenshavene med varer, der kan komme os alle til gode.

For en ting, der er en stor fordel ved shipping på denne måde, det er prisen. Det er meget billigere at sende varer af sted med skibe, end at skulle flyve dem. Ja det tager bestemt længere tid, men for den enkelte forbruger betyder det, at varerne bliver meget billigere, og at flere derfor har mulighed for at købe dem.

Det er noget, som skibsførende nationer nyder godt af, herunder Danmark. Vi er en søfartsnation og har været det længe. Mange forestiller sig vikinger som blodtørstige voldsmænd, men sandheden er også, at mange af dem var handelsmænd. Med deres gode skibe kunne de fragte huder, skind, rav og andre varer fra norden til markeder rundt om i Europa, og så kunne de handle sig til andre varer i fremmede lande. Spændende og eksotiske sager, som arkæologer i dag kan glæde sig over at finde og fortolke på.

Tøj, mad og biler

Langt det meste tøj, en dansker køber, er ikke fremstillet i Danmark. Det er billigere at fremstille det i andre dele af verden og så bruge shipping med skib for at få det til at ramme de danske forretninger også dem, der er online.

Køber du tøj til børnene hos Kids Brand Store, eller handler du ting til hjemmet i forskellige forretninger, så kan du være næsten sikker på, at det er varer, der er kommet til landet på skibe. Måske ikke hele vejen til en dansk havn, men til en stor havn et andet sted, og derfra videre med lastbil.

Containere kan indeholde rigtig meget, og de tomme kan så fyldes med varer, der skal den anden vej. Det har altid været måden at få mange varer frem på, og der er på de flere tusinde år, der er blevet handlet over hele verden, ikke fundet en mere effektiv metode til transport.

Fødevarer, der kan holde sig længe, som modner langsomt, eller som kommer i frostcontainere, kan sagtens klare turen fra den anden side af jorden og hen til dig. Tænk over, at du kan finde kød på frost, der kommer fra den anden side af jorden, eller at du kan købe en moden avocado i et supermarked.

Biler, cykler, elektronik og andre forbrugsgoder bliver ofte også samlet i fjerne lade. Her giver det også god mening at sende dem alle med skibe og så fordele varerne gennem de mange store havne, så de til sidst kan havne i dit hjem.