Skab hygge ombord

Livet ombord på et skib kan være lidt ensomt ind imellem, især hvis du er ung og ikke har prøvet at være hjemmefra så længe. Så gælder det om at prøve at skabe lidt hyggelige forhold ombord, så stemningen bliver lidt mere hjemlig. Man er nemlig ofte på havet i rigtig lang tid af gangen i vore dage – så skibet er ikke bare din arbejdsplads, men i virkeligheden også dit hjem i lange perioder. Mange søfolk kan faktisk godt føle sig lidt ensomme, men her er nogle tips til, hvordan du kan skabe en hyggeligere stemning ombord.

Indret din kahyt

Selv om der sikkert er grænser for, hvad du kan og må gøre, så er der muligheder for at indrette din kahyt, så den bliver lidt mere hjemlig og hyggelig. Du kan have nogle personlige ting, og du kan, hvis du er fast medlem af staben ombord, også få lov til at medbringe nogle af dine egne møbler. Din hang til at arbejde med at indrette dine omgivelser kan du også bruge derhjemme, når du har landlov. Brug for eksempel en weekend til at tapetsere soveværelse eller stue. I den forbindelse kan du arbejde med at opsætte et smukt tapet i forskellige farver, så du kan skifte de hvide vægge ud med nogle, der er lidt kønnere at se på. Med tapet i forskellige farver kan du tilpasse stemningen i et rum til det, det bruges til, og i det hele taget er det med tapet i forskellige farver muligt at få lidt mere farve ind i hjemmet. Måske kan du ligefrem få lov til at arbejde med tapet i forskellige farver i dit andet hjem på skibet?

Skab netværk ombord

Et andet område, du kan aktivere for at skabe lidt mere hyggelige forhold ombord, at at arbejde med dine personlige relationer. Det er vigtigt at have et godt netværk af mennesker, man kan tale med også om lidt mere personlige ting. Hvis du selv er lidt opsøgende, vil det være muligt at få skabt gode kollegiale netværk ombord, så du både kan udvikle dig personligt og fagligt.

Etabler gode hobbies

Der er fritid ombord, og derfor er det vigtigt også at have nogle hobbies, som du kan dyrke, når du har en fridag eller friaften. Hobbiers kan modvirke ensomhed, som kan opstå, uanset i hvilke relationer man befinder sig, men når du er ombord, har du måske en større risiko end ellers for at opleve at være lidt ensom. Hobbies ombord kan være alt fra læsning til musik og spil, så der er masser af muligheder. Kan du skabe en hobby, som du også kan dyrke sammen med andre, vil det være det allerbedste, fordi du på den måde slår flere fluer med et smæk.