Shipping – et erhverv for kvinder

Shipping er et af de store erhverv i Danmark. Faktisk er Danmark på top fem blandt alle verdens søfartslande. Vi har den femtestørste handelsflåde mål på tonnage i verden, og dermed er det igen blevet understreget, at Danmark er en søfartsnation. Det ville jo også være mærkeligt, omgivet af hav som vi er, og uden store naturlige råstoffer, så vi har været nødt til at finde andre veje at skaffe os et levebrød på gennem historien. Og handel og søfart blev nogle af de erhverv, hvor vi stadig kan hævde os på verdensplan.

Nu efterlyser søfartsbranchen selv, at der kommer flere kvinder til det blå erhverv, for det at stå til søs har altid været et mandefag. Men som i de fleste brancher er det også i shipping en god idé, hvis der er en passende blanding af kønnene, så alle kompetencer og færdigheder kan nyde fremme.

Er du en ung kvinde på vej ind i erhvervslivet, kan vi derfor kun anbefale dig at søge ind i shippingverdenen. Og selv om meget er hårdt arbejde, så er der også fritid på de store skibe, hvor der kan blive brug for en flot bikini, når fritiden skal tilbringes med solbadning på dækket. Du kan finde masser af smukke bikinier i lækkert design hos NA-KD, som er en webbutik med et enormt udvalg inden for alle tøjkategorier. Brug noget tid på stille og roligt at finde frem til den bikini, du kunne tænke dig, og klik dig så frem til et køb. Skulle du fortryde og ønske noget andet, er der selvfølgelig mulighed for at returnere den valgte model og måske bestille noget andet.

Man skal kæmpe for sin ret

Shipping har som sagt traditionelt set været et mandeerhverv, og vælger du som kvinde at gå ind i den del af faget, hvor du skal ud at sejle og ikke arbejde på land, må du være forberedt på, at miljøet nogle gange kan være hårdt. Ja, der har været MeToo-sager i særfarten, og nogle kvinder er stået frem og har fortalt, hvordan de har været udsat for krænkelser ombord på et fragtskib. Måske skal du kæmpe for din ret, men også i shippingverdenen arbejder man nu seriøst med at komme disse ting til livs, sådan at det kan blive et trygt og ligeværdigt job for alle, uanset hvilket køn de er.

I dag arbejdes der målrettet på at få de danske rederier til at ansætte flere kvinder i søfarten, men der er stadig en vej at gå, før målet er nået. Sådan lyder udmeldingen fra brancheforeningen Danske Rederier, som organiserer de danske rederier og varetager deres interesser over for myndigheder og andre interessenter. Men der er stor fokus på at få flere kvinder ind i erhvervet, så ønsker du som kvinde at gå den vej i din karriere, er der gode muligheder. Vi kan kun opfordre dig til at tjekke mulighederne ud og se, om den karriere kunne blive din.